Intyg att Migrationsverket utvisar konvertiter

 

Namn Kommentar Position i församling Församling
Agne Furingsten Pastor Sala missionsförsamling
Alexander Backlund Migrationsverket har fel i detta. Ledare Mötesplatsen
Allan Emrén Att vara kristen är inte en fråga om att svara rätt på någon annan fråga än följande:

Tror du på att Jesus har dött på kroset och blivit levande igen, och att Han har gjort det för att befria oss från vår egen ondska och ge oss ett evigt liv?

Kyrkvärd, ledamot av stiftsstyrelsen i Skara stift Hemsjö
Amadeus Ringbäck En familj som döpt sig hos oss, levt med oss i församlingslivet i snart tre år har fått avslag för att de inte anses ja en genuin kristen tro. Pastor Pingstkyrkan Mölnlycke
Anders Svedstam Flera stycken! Pastor Kyrka för Livet/Smyrna
Andreas Holm Pastor Hjortensbergskyrkan
Andreas Palm Är oacceptabelt att så lösryckt bedöma en kristens grund och om någon verkligen valt att byta tro och i och med det bryta med värderingar som är djupt rotade i land han eller hon blir återsänd till Pastor New Life Sollentuna
Andreas Thalenius Migrationsverket ni har blod på era händer! Präst Lindome församling
Anna Andersson Kan namnge en person som konverterat till kristendom i hemlandet Irak, flytt till Sverige efter ett par mordförsök pga sin tro (hade ärr som stämde med hans berättelse) men ändå fick avvisningsbeslut i samtliga instanser trots en genuin tro och att han var mycket aktiv i församlingen i Sverige. Ordförande Elimkyrkan Skärholmen
Anneli i Efraimssin Vi har haft en konventit i församlingen som vi tillsammans med  davarande pastorn Kent Millard kunnat intyga  att  hans  kristna tro var genuin. Konventiten har blivit skickad till Afganistan trots detta. Jag tycker det är högst anmärkningsvärt att detta får ske, Det är ett underkannande av pastorn och styrelseledamöterna omdöme som ändå har haft kontakt och känner honom  väl, Det sker över allt i församlingarna att intyg inte beaktas som trovärdiga av migrationsverket. Styrelseledamot Pingstförsamlingen Malung
Anneli Rehnberg Jag känner 7 konvertiter väl som har fått avslag. Jag vet att alla har fått sina liv förvandlade av Jesus och att de aldrig kan gå tillbaka till sina gamla liv som muslimer Pastor Hokbygdens frikyrkoförsamling
Annica Andersson Hanif Nori, en varmt troende person som just nu går bibelskola sedan över ett halvår tillbaka, har nyss fått sitt fjärde avslag.

På min fråga om han kan dölja sin tro i Afghanistan svarade han, nej jag kan aldrig dölja vad Jesus gjort för mig.

Jag kan inte med ord beskriva hur orätt beslutet att utvisa honom är.

Sitter i församlingsstyrelsen Linghemskyrkans församling
Annie Nikrin En kille, asylsökande från Afganistan, som började gå till våran församling och till Pingstkyrkan i Västerås blev utvisad trotts att han var konvertit. Han försökte ta sitt liv med en avbruten tandborste i förvaret och lyckades nästan. Anledningen var att det var bättre att dö så än att åka till afganistan och bli dödad för att han blivit kristen. Barnledare Citykyrkan, Västerås
Anton Håller namn och församling hemligt med risk för att avslöja vår broder. Präst Skåne
Anton Engwers Vi har fått skriva flera intyg till ungdomar som konventerat. Några har fått tidsbestämd uppehåll. Men vi har en kille som har öppet bekänt sin tro på Jesus efter att ha upplevt honom som sin personlig frälsare efter många samtal utifrån egna tankar och bibelläsning. Men nu får avslag och ska skickas ifrån Sverige. Sådant som inte får ske, sker faktiskt. Ideell ungdomsledare Pingstkyrkan i Sala
Bengt Sandqvist Just nu stöttar jag två konvertiter som fått avslag. Jag känner dem mycket väl eftersom jag undervisat dem innan dop. De är aktiva i församlingen. Jag har skrivit intyg. Flera medlemmar i församlingen som känner dem väl har skrivit intyg.

Jag är mycket upprörd över att en handläggare som träffat dem under några timmars asylutredning kan avgöra om deras tro är genuin. Mina intyg betyder ingenting!!!

Pastor, flyktingansvarig Ansgarsförsamlingen Västerås
Bengt Sjöberg Har minst 60 sådana ärenden där jag är juridiskt ombud Föreståndare Korskyrkan Filipstad Hällefors
Bengt-Arne Albinsson Bl s en ung kristen till Afghanistan!

Han blev fängslad av talibaner för din KRISTNA TROS SKULL!

Detta skedde då familjen angivit honom!

Nu fritagen av en grupp som kom i strid med talibangrupper

Pastor Vänersborgs baptistförsamling
Berit Palm Obegripligt att Migrationsverket handlar som de gör. Att säga att man inte behöver låtsas att man är kristen motsägs av den erfarenhet som säger att vi inte kan låta bli att tala om vad vi har sett och hört. Ordförande Nybblekyrkans församling
Bernhard Svanström Vi ger inte upp! Ungdomsledare Östermalmskyrkan
Birgitta Gustafsson En man som jag känt i två år som är varmt kristen, men som inte har talets gåva bl.a pga att det inte finns tolk på hans modersmål. Avvisningsbeslut, även i Förvaltningsrätten, trots både intyg och vittnesmål från församlingen. Vill leva som fri kristen, men utvisad till Afghanistan ( där han inte har bott sedan han var två år) där han inte har någon möjlighet att utöva sin kristna tro! Diakon Broby-Emmislövs församling
Birgitta Källberg I mitt arbete har jag träffat många konvertiter och det är fler än en som utvisats..

Jag vet mellan 5 och 10 st.

Diakon Svenska kyrkan i Flen
Bitten Carlson Vet i a f minst en konvertit som fått avslag Ansvar i Språkcafe Ryttargardskyrkan
Bo Bengtsson Det är ledsamt att man inte bryr sig om allvaret vilka konsekvenserna för en som lämnat islam och blivit kristen när de kommer till sitt forna hemland Ordförande Tånnö
Britta Edvardsson Min elev A som jag känt i 2,5 år har varit engagerad i pingstkyrkan lika länge. Jag upplever som hens kristna tro som genuin. Eftersom hen är från Afghanistan får hen avslag på asylansökan. Församlingsengagerad Kristine kyrka
Carin Lindberg Jag känner flera konvertiter som fått avslag,  men ingen som har återvänt till Afghanistan; de här flytt vidare till Tyskland/Frankrike. Styrelsemedlem Pingstkyrkan Gällivare
Carina Jarlsbonde Ovan: församling jag tjänstgjorde i vid aktuellt tillfälle. Nu: i Torpa Missionsförs. Konvertiten flydde till annat EU-land, fick där genast ja. Pastor Johanneskyrkan Kumla
Carina Josefsson Döpte en kvinna för 3 år sedan. Hon är trogen medlem och kristen både på gudstjänst och i vardagen. Hon har fått avslag…  Hennes tro bedöms inte genuin.

Flera andra likadant. Både afghaner och iranier.

Pastor Pingst Jönköping
Carl Lindahl Jag känner fler än en. Häktespastor Elimförsamlingen, Örnsköldsvik
Cecilia Lindé Jag har nära kontakt med två män som fått avslag trots att jag och många församlingsmedlemmar vittnar om att de båda konverterat och att deras tro är genuin. Pastor Lugnetkyrkan
Chatrine Carlson Vi har en konvertit som skickats till Kabul och många som fått avslag Pastor Pingst jönköping
Chatrine Carlson Vi har en konvertit som skickats till Kabul och många som fått avslag Pastor Pingst jönköping
Christer Angerbjörn Aktiv inom NFI – Nätverk För Invandrare i Örnsköldsvik.

Genuin tro saknar definition. Beviset för kristen tro ligger inte i betraktarens ögon. Tillämpningen saknar likhet inför lagen utan det handlar om ett rent godtycke som inte kan granskas och prövas.

Tidigare styrelseledmot Elimkyrkan Örnsköldsvik
Christer Johansson Han bor hos oss och vi ser och förstår att han är en genuin kristen.. Samordnare f smågrupper Pingstförsamlingen Skillingaryd
Christian Mölk Pastor Pingst Härnösand
Christina Hultdin Jag har två unga människor i min församling som fått avslag trots att de har en genuin kristen tro. Präst Umeå Stads församling
Christina Markgren Jag känner många genuina konvertiter som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och nu lever i skräck över vad som ska hända. Välgrundad fruktan. Diakon Sankt Mikaels församling
Christina Pettersson Vi har flera unga afghaner som har varit varmt kristna i flera år och som deltagit i gudstjänster, alphagrupper, tagit aktiv ansvar i församlingens arbete o vittnar om sin kristna tro  till andra.  De vittnar om vad Jesus har gjort i deras liv.

Att det är betraktaren som avgör om jag är kristen eller ej kan inte avgöras av  samtal i ett rum under några minuter. Då vet man inte vad kristen tro innebär.

Diakon, tidigare chef för flyktinginto i kommun o inv.verk. Arbetat med flyktingfrågor i 35 år Pingstkyrkan karlskrona
Daniel Lindqvist Detta kan jag intyga. Pastor Korskyrkan Uppsala
Daniel Råsberg I 2 ärenden med två mycket genuina berättelser. Deras sökande efter en tro är längre än deras vistelse i Sverige. Båda utredningarna är slarviga, Den enskildes berättelse utelämnas. översättningen tydligt undermålig. Pastor / Integration Lekebergskyrkan
Daniel Steen Känner flera personer personligen som har blivit utvisade efter att ha levt ut ett aktivt och personligt liv här i Sverige, ibland under flera års tid. Gemensamt är att Migrationsverket säger att de inte har en äkta kristen tro Pastor Sion i Flen
David Aubert Vi har genuint troende konvertiter Äldste församlingsledare Klippan Rockneby
David Axelsson Jag känner minst 5 st som har fått avslag för att MV underkänner deras kristna tro. De kommer från Tjetjenien och Afghanistan. Pastor Betaniakyrkan Åbytorp
David Berg Jag känner flera genuint kristna konvertiter som fått avslag på sin asylansökan. Jag har fått höra deras berättelser om hur Gud räddar från depression och annan psykisk ohälsa. Deras liv har blivit förvandlade på ett sätt som inte är möjligt att ljuga om. Det känns som att det snarare är en regel än ett undantag att konvertiter inte blir trodda, det är inte rimligt och det är inte rättfärdigt! Församlingsmedlem, ungdomsledare Pingstkyrkan Linköping
David Häggblad Jag har själv döpt och under flera års tid kunnat följa konvertiter som visat en genuin och växande tro på Jesus. Trots det har de fått avslag på sin asylansökan. Ordförande FiladelfiaförsamlIngen Åsele
David Lindé Jag känner några som fått avslag trots uppenbart genuin kristen tro. Pastor Lugnetkyrkan, Falun
David Tosteberg Jag har personligen grundligen utrett trosfrågan inför dop och därefter skrivit detaljerade intyg om vittnesbörd, avståndstagande från islam, bevittnad livsförvandling, missionsiver, församlingstillhörighet osv. Ändå har det blivit ett flertal avslag och utvisningar. Antingen ljuger Migrationsverkets GD när han säger att inga konvertiter utvisas eller också vet han ingenting om vad myndigheten faktiskt gör. Jag vet inte vilket som är värst. Församlingsherde (arbetsledande komminister) Gudmundrå församling, Kramfors pastorat
Desireé Grosvernier Jag har varit med i kyrkan sedan liten och jag kan inte svara på en hel del av de frågor som ställs till konvertiter. Medlem. Diakon Silleruds equmenia kyrka
Elisabeth Rambrant Känner 1 person som fått avslag. Han fick sitta i intervju i 5 timmar kring sin tro.

Tar sin tro på allvar.

Har nu fått besked att han få stanna 13 mån enligt nya gymnasielagen. Sen ör det stopp.

Med i församlingsledning Enakyrkan
Ellen Att vara kristen avgörs av sin egen tro och ett beslut man tagit att följa Jesus det avgörs inte av vad en betraktare tycker. Ungdomsledare Pingstkyrkan Katrineholm
Ellen Hemström Ja, senast idag fick jag ett sådant besked från en av församlingens afghaner. Pastor och föreståndare Filadelfiakyrkan Örebro
Emanuel Bratt Har haft dopskola och döpt flera ”konvertiter” ( nya Jesustroende med annan religiös bakgrund) från Iran, Afghanistan, Irak och Syrien som visat stor vilja att inte bara kliva över en tröskel eller bara få ett papper påskrivet utan att anamma en ny identitet, tro och liv, tillsammans med den kristna församlingen. Någon har fått uppehållstillstånd, flera hsr fått avslag, någon väntar fortfarande på besked. Jag har alltid varit noggrann med att inte ta lött på dopet och ingången i det kristna livet utan försäkrat mig om att personen tror att ”Jesus är Messias Guds son, vår Herre och Frälsare” och vill leva efter den bekännelsen i sitt liv. Detta har vägt fjäderlätt i Migrationsverkets bedömningar. Missionär, koordinator Apg29 Pionjär Missionskyrkan Nässjö, Equmenia Nationellt
Emanuel Johansson Ungdomsledare Immanuelskyrkan Malmö
Emelie Gunnarsson Kommentaren att man inte behöver manifestera sin tro visar på en djup oförståelse av vad det är att ha en tro!  Det är pinsamt att Sveriges migrationsverket har så dålig förståelse för människors tro!!! Pastor Ansgarskyrkan västerås
Emilia Söderberg Dåligt Ungdomsledare Furubergskyrkan
Emma Wärn Har flera, nära vänner till mig som blivit misstrodda av Migrationsverket, och inte ansetts vara genuint kristna. Besluten har ibland baserats på att personen inte kunnat svara på orimliga kunskapsfrågor, och ibland har motiveringen till avslagen varit väldigt vaga. Församlingsmedlem Brickebergskyrkan
Emmelie Lindé En vän i den församling jag växt upp i har fått avslag och är tillfångatagen i förvar. =( Pastor Betel
Eric Andersso Vi har ett tydligt fall i min kyrka. Personen som heter Abed har under flera år visat en tydlig kristen tro som följd av sin konvertering. Pastor Filadelfiaförsamlingen Stockholm
Erica boge Jag har en inneboende som har fått alla sina avslag. Har konverterat och är aktiv i pingstkyrkan Jönköping Diakon Svenska kyrkan i Habo
Erica Bäck Pastor Betaniakyrkan Tollarp
Erik Svenungsson Att Migrationsverket arbetar med tester av kristen tro är helt obegripligt. Ungdomsledare EFS Borås
Erika jernberg Många får nej även efter att lång tid varit engagerad i församlingens verksamhet och gått olika kurser för att gå bal döpta sen även mer utbildning för att utveckla sin  tro Församlingspedagog Hedemora husby och garpenbergs församling
Erika Lagerström Känner flera som fått avslag Ledare Med hjärta för Halmstad
Erika Moll Det finns minst en i min församling som har fått avslag. Ideell ledare Mötesplatsen Örebro
Ester Åkerlund Många av mina vänner har fått avslag på sin asylansökan. De går i kyrkan regelbundet, är andligt döpta och de är genuina kristna! Mina vänner har konverterat från islam till kristendomen. Jag känner flera än en handfull människor som enligt migrationsverket inte är genuina kristna. Enligt migrationsverkets testfrågor som visar om man är kristen eller ej, det är ibte så det funkar. Det är en personlig relation med vär gud inte något teori test. Snälla utvisa inte mina vänner! De kommer bli dödad om de återvinner till Afghanistan. Ledare inom barnverksamheten i kyrkan Elimkyrkan Örnsköldsvik
Eva Clarängen I dec -18  fick en man avslag fast att en av våra präster var med på intervjun och intygade att hans tro är genuin Diakon Bergsjöns församling
Eva Sundqvist Den unga mannen jag känner och är nära vän med tillhör en annan församling men har bott hos mig ett år. Han står tydligt upp för sin tro och lever nära Gud. Styrelsen Fridhemskyrkan Mora
Eva Åsjö Jag har mött flera genom åren som fått avslag fast de låtit döpa sig, tagit emot undervisning samt varit aktiva i församlingar. Kyrkoherde Vattholma pastorat
Felicia Moraga Har sett detta ske vid flera tillfällen och en gång blev det för mycket för en kille i vår församling och han valde att avsluta sitt liv istället för att bli utvisad. Är ungdomsledare Pingstkyrkan Jönköping
Fredrik Lindé Absurt att påstå att utvisade inte konverterat! Pastor Brokyrkan Rimforsa
Frida Holmgren Jag känner en som genuint konverterat till kristendomen och öppet behöver det, som fått utvisningsbeslut. Församlingsmedlem Linköpings missionskyrkan, Equmenia
Frida Perstrand Jag känner till flera stycken. Barnpastor Centrumkyrkan Husum
Gabriel Blad Ja, jag har följt flera där det varit fallet. De flesta har tillslut fått tillfälligt uppehållstillstånd i domstol eller längre processer även om Migrationsverket initialt underkänt deras tro. Av dem är alla fortfarande aktiva i sin tro, även om det gått 1-4 år nu, vilket inte borde varit fallet om deras nya tro bara handlat om att  de skulle få ett nytt asylskäl. Tiden har alltså visat att vi som levt när personerna hade rätt och Migrationsverket fel, gällande genuiniteten i personernas tro/konvertering.

Senaste personen är från Pakistan. Hans tro har underkänts i två separata utredningar av migrationsverket (senast 2017) och det har prövats i Migrationsdomstolen där han vunnit båda gångerna. Vi har bott tillsammans, bett tillsammans, evangeliserat tillsammans. Vi är väldigt nära vänner. Jag vet att hans tro är genuin. Han har vittnat om sin tro i svenska lokala tidningar och amerikanska CBN. Hans konvertering har omnämnts i media i Pakistan. Migrationsverket har haft tillgång till detta samt intyg från pastorer/ledare i olika kyrkor i staden som känner personen, 30-tal intyg (om inte fler) från kristna/församlingsmedlemmar som känner personen. Bilder från möten, dop o.s.v. Dessutom kan han tala tillräckligt bra om sin tro för att vinna två gånger i domstol. Jag kan inte finna någon annan orsak till varför Migrationsverket två gånger underkänt hans tro än att de redan bestämt sig för det från första början.

Ledare Husförsamling Nässjö
Gerth Thorstensson Se Lise-Lotte Thorstensson Pastor FRIKYRKAN för alla folk, Målilla
Gudrun Linderkers Känner flera konvertiter som är hängivna i sin tro men som fått avslag. Församlingsledare i Norslundskyrkan Lugnetkyrkan / Norslundskyrkan
Gun Linwik Jag har haft en konvertit inneboende i flera år. Han fick avslag för det tog för lång tid från det han beslutat att fly till dess han lyckades fly! Absurt!

En annan inneboende konvertit skulle skickas till Afganistan, som han lämnade när han var 4 år! Absurt!

En familj, där föräldrarna döptes i somras, skulle man skilja på och deportera! Absurt!

Mötesledare Sandeslätts Kristna Församling
Gunilla Sundstrand Jag har mött och lärt känna flera konvertiter under årens lopp med en genuin kristen tro  som har fått avslag av sin asylansökan av Migrationsverket. Diakon Domkyrkoförsamlingen S:ta Clara kyrka
Gustav Hafström Jag känner flera vänner som lämnat islam och blivit personligt kristna. Alltså konverterat. Trots att de konverterat har de efteråt fått avslag på sina asylansökningar. Präst EFS Hammarbykyrkan Stockholm
Hagar Hedström Arvidsson Ett iranskt par fick flera avslag med motiveringen att deras tro inte ansågs vara ”genuin”. Valde att fortsätta fly till annat land och har nu fått tillfälligt uppehållstillstånd under 1 år i det nya landet. Uppenbarligen en annan bedömning! Äldste Vaggeryds pingstförsamling
Hanna Smedjegård Minst 2 Kårledare (pastor) Frälsningsarmén Borlänge
Harry Hultén Jag har undervisat och döpt flera ensamkommande, som verkligen blivit genuint kristna, men som ändå underkänts av Migrationsverket. Förhörsprotokollets kommentarer har visat, att Migrationsverkets handläggare inte haft någon som helst kunskap om vad det är att vara kristen. Det är ovärdigt en rättsstat, som Sverige vill vara, att så undermåliga dokument ska ligga till grund för så livsavgörande beslut som Migrationsverkets domstolar fattar. Kyrkoherde emeritus Södra Kållads Pastorat
Helena Näslund Tänk om Migrationsverket kunde ta sakkunniga till hjälp i dessa ärenden. Administrativ chef Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik
Henrik Mjörnell Ett Iranskt par som vi döpte för ett par år sedan blev inte trodda varken av migrationsverket eller migrationsdomstolen trots deras genuina tro och trots att de hotats p.g.a. sin konvertering. Pastor Pingst Vaggeryd
Håkan Axelsson Ja. Jag känner minst ett par personer som är genuina konvertiter till kristen tro som fått avslag. En eller flera gånger. Pastor Elimkyrkan Skärholmen
ingela jansson Ingen utom du själv kan avgöra om du är kristen eller inte. Det kan ingen annan avgöra. Församlingspedagog Valdemarsvik
Inger Mellåker Träffat några som dels konverterat till kristendom . Inga har blivit trodda i sina berättelser. De är aktiva i församling och talar om sin tro. Några har även publicerat mycket på Fb men blir ändå misstrodda och utsätts därmed för stor fara. Diakon Ulricehamns pastorat
Inger Söderholm Vi har en ung afghansk kille som bor hos oss,har bott här i snart två år. Han både arbetar och läser in gymnasiet på en kristen skola.Trots att han inte fått uppehållstillstånd så kostar han inte staten några pengar,han betalar faktiskt skatt.

Han fick avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd på grund av att han inte var trovärdig som en genuin kristen.

Han kunde inte förklara skillnaden mellan Ortodoxa kyrkan och Pingstkyrkan.

Min fundering är om handläggaren själv förstod skillnaden.

Äldste Pingstförsamlingen V.Frölunda
Ivan Lundberg Ja det är väldigt många som Migrationsverket anser inte är kristna , trots att vi följt och följer dom och intygar deras genuina tro. Dom är med och sjunger, vittnar, deltar troget i bibelstudier, bibelskola och Gudstjänst. Etc. Kan vara ett 20-tal. Pastor Korskyrkan Älvsbyn
Ivo Ivanov Flera församlingsmedlemmar från Iran har fått avslag på sin asylansökan Pastor Föreståndare Tidaholm Pingst
Jakob Svensson Det Migrationsverket säger stämmer uppenbarligen inte.

Och även om en person inte skulle vara sann med sin konversion finns det ändå en uppenbar risk till förföljelse och hot i Afghanistan. Följande text är hämtad ifrån en norsk Landinfo om Afghanistan från 2013.

I en intervju med den katolske prästen i Kabul, Guiseppe Moretti, framkommer:

’Selv om det skulle være slik at afghanerne i Norge lyver om konverteringen, kan de få store problemer i Afghanistan fordi de likevel vil kunne bli oppfattet som kristne […]. Familien vil fornekte dem, og de kan bli rettsforfulgt og dømt til døden’ (Hammer 2007).

Pastor Åkerbygdens Alliansförsamling
Jennifer Lenells En av våra ungdomar har fått avslag för att han inte är genuint kristen. Det gör mig ledsen eftersom jag vet att han tror på Jesus, bekänner sig som en kristen och öppet delar med sig om vad Jesus har gjort i hans liv för andra. Ungdomsledare Svenska Kyrkan Undersåkers Församling
Jessica Elnefred Man, Hazar, som fick fly Afghanistan, lämna familjen pga att han blivit kristen. Bibelundervisning, dopskola, döpt, medlem, aktiv i församlingen och migrationsverket avslår hans asylansökan. Migrationsdomstolen ger honom rätt och treårigt uppehållstillstånd. Pastor och föreståndare Borlänge Missionsförsamling, Equmeniakyrkan
Joakim Strand Vi har en kille från Afghanistan i vår församling som inte fått asyl. Han är konfirmerad, döpt och genuint kristen. Migrationsverket menar att hans kunskaper om kristna tron är för dålig. Jag känner också en annan kille som nu går Götabro bibelskola. Han döptes 2017, torterades i Afghanistan redan innan han kom till Sverige för att han delat ut kristna flygblad. Han ska skickas tillbaka till en provins som migrationsverket själva anser är en osäker plats men ändå bedömer att han klarar sig i om han väljer att inte säga att han är kristen. Befängt, ondskefullt och omänskligt. Styrelseledamot Laholms Församlingsgemenskap
Joanna Simonsson En ensamkommande kille från Afghanistan har bott hos oss nästan 2 år och min familj har delat vardagen med honom, vi har bett tillsammans, läst Bibeln ihop och han har genuint uttryckt sin tro och vittnar om en personlig livsförvandling när han mötte Jesus. Han har varit aktivt delaktig i gudstjänster och andra samlingar. Han har fått ett avslag på sin asylansökan bland annat relaterat till att MV menar att hans tro ej är styrkt och han då inte är behov av skydd. Avslaget har överklagats och väntan kvarstår. Pastor Brokyrkan
Johan Ericson I min roll som chefredaktör för tidskriften Budbäraren (upplaga 14000/månaden) har jag kommit i kontakt med och dokumenterat samt publicerat ett antal fall där konvertiter med starkt tro och långvarigt engagemang i våra lokala föreningar fått avslag och tvingats antingen gå under jorden eller fly vidare till andra länder i Europa. Detta till stor sorg och lidande inte bara för konvertiterna utan även för deras trossyskon i Sverige som upplever att förtroendet för den svenska staten i grunden rubbas. Kommunikationschef / Chefredaktör EFS Evangeliska Fosterladsstiftelsen / Budbäraren
Johan Mörlid Har döpt person som trots utvisningsbeslut ändå ville bli döpt. Utvisad person har kontakt m kristen i Sverige från sitt hemland Föreståndare Pingst Mölndal
Johan Åström I min yrkesroll som jurist och ombud för konvertiter och Kristna, står det klart och tydligt att Kristna diskrimineras och utvisas på oklara grunder.

Den samtalsmall som är framtagen av Migrationsverket och används vid asylsamtal skapar oklarheter som senare används som skäl för avslag. När asylsökande försöker klargöra enligt det utökade utredningskrav i lagstiftningen, blir de avbrutna och hänvisade till att senare uttala sig. När de senare rättar till de av Migrationsverket skapade felaktigheter, används detta emot dem, att de lämnat olika uppgifter och därmed inte är trovärdiga, vilket senare är ett skäl för avslag. Hade ca 20 kristna klienter som blev behandlade på samma sätt. Det kom även en homosexuell kristen kille som jag inte kunde hjälpa pga laga kraft vunnen dom. Han avrättades direkt på Bagdads flygplats efter utvisningen. Det sker  grundlagsbrott dagligen och Migrationsdomstolen missbrukar och tolkar vår lagstiftning tvärt emot dess förarbeten. De ombud som påtalar detta får inte betalt och får en dom på sig att de inte är lämpliga som ombud i migrationsfrågor. Endast en fick asyl til slut, kanske eftersom han var så tydlig med att Sverige hade annars fått en dom till för brott mot mänskliga rättigheter, en mer än de 144 st som Sverige hittills fått. Kan utveckla saken än mer johan@astrom.se

Fd styrelseledamot numera Jesu efterföljare Fd Missionskyrkan, nu lärljunge
Johanna Björnlinger Fruktansvärt hur dessa frågor ska bestämma om en människa är kristen eller ej, och att det får avgöra om personen får stanna eller utvisas!

Kristen tro bygger inte på vem som kan mest bibelord eller fakta. Kristen tro bygger på en övertygelse om att Jesus lever och att vi är skapade för att följa honom.

Teamare/ledare Ölmstad Pingstförsamling
Johanna Lundström Bara i min lärjungagrupp är det 4 personer som fått avslag trots att de är kristna. Jag känner många fler, men dessa fyra står mig närmast och jag kan intyga att deras tro är genuin. Ansvar för socialt arbete bland unga och nyanlända Elimförsamlingen Örnsköldsvik
Jonathan Larsen Arbetar bland nysvenskar i Vittangi, i samarbete med Pajala pingstförsamling. Ung man, 22 år, med tydligt och radikalt vittnesbörd om omvändelse till kristen tro. Tidigare missbruksproblem, inga återfall efter dopet för 1,5 år sedan. Anses inte ha genuin omvändelse utan”besöker kyrkan av sociala skäl”. Fått sin tro ifrågasatt pga kunskapsfrågor kring kristna högtider. Kunde svara på frågan men tolken klarade inte att översätta.

Ytterligare en ung man har fått avslag på liknande grunder. Även där har det varit en tolk som inte klarat av sitt uppdrag.

Alla fall jag tagit del av, har kunskapsfrågor vägt tungt. Intyg och vittnesmål från pastorer och församlingsledare ignorerats.

Jag vet om åtminstone sju fall där genuina konvertiter fått avslag på sin asyl ansökan.

Äldstebroder, evangelist Den Gode Herdens kyrka
Jonathan Skarp En afghansk vän som kom till Sverige, var med oss på läger och går regelbundet till Hillsong Göteborg har fått avslag och ska skickas hem. Ungdomspastor Korskyrkan Götene
Josef Pansell Pastor och föreståndare Pingstförsamlingen Norrtälje
Josefin Lundström Fd pastor Korskyrkan uppsala
Julia Alnemo Anställd bland barn och ungdom Mötesplatsen
Julia Wellstam Känner till minst två fall. En situation gäller Samir som är med i vår församling och som döptes för snart ett år sedan. Anställd församlingsledare/pastor Kingdom House
Kalle Ljungholm Vi har en medlem hos oss som  har en genuin och äkta kristen tro, trotts detta får han avslag efter avslag. Kårledare Frälsningsarmén på Kungsholmen
Kerstin Lindbäck Har egna erfarenheter flera av hantering kring konvertiter och är väldigt upprörd över hur det går till både hos handläggare o i domstol.

Har arbetat heltid  med undervisning i församlingen och också i integrationsarbete bland unga, vuxna, kvinnor o barn. Har sett engagemang o vardagskristendom,  gudstjänstliv och verkliga ställningstaganden. Där religionsbytet medfört vardagliga personliga förändringar som också är centrala i kristen tro. Trots allt detta har deras ” enkla , nakna” bekännelse smulats sönder med att “din tro är inte genuin- du kan skickas tillbaka , du borde ha tänkt dig för, tänkt på konsekvenserna av konverteringen, du behöver inte berätta att du blivit kristen,…. Gemenskapen i församlingen är  av social karaktär och det hör intetill konverteringen- det söker alla, sörskilt de som kommer hit från andra länder. 

Det är i alla kristna församlingar av central betydelse- Gemenskapen i Kristus, nattvarden, arbetet med att göra gott för varandra. Sprida allt Guds goda.

Jag har suttit som instämt vittne i domstol och under ed fått lämna mitt vittnesbörd och migrationsverket har vid dessa tillfällen INTE ställt en enda fråga utan bara sagt- vi har inga frågor. På detta sött ” omyndigförklarat” församlingsanställda som rbetar dagligen med dessa människor.  Till flera av vittnena som dessutom arbetat väldigt nära dessa personer. Jag är väldigt upprörd över hanteringen och kan inte förstå annat än att att var uppgjort i förväg.  Som nåt slags standardsvar. Vem skulle kunna känba dem bättre än vi? …..Ingen skugga över svensk ,kristen advokat som enligt egen utsaga kunde mindre i religionsfrågor än konvertiten och ändå försökte förklara klientens genuina tro- på bästa sätt. Jag är ytterst tveksam till förfarandet i domstolen och på migrationsverket! Dessutom läser man andras berättelser och förstår att  migrationsverket använder standardsvar/ avslag och  har en respektlös inställning till konvertiten.  I alltför många fall.

Jag har varit kristen i 50 år och de flesta av dessa har jag arbetat nära människor som funnit tro och ro i församlingens hägn, både svenskar – av födsel ohejdad vana, och de som omvänt sig och “gjort tro och sinnesändring”, och konvertiter som upptäckt ” friheten i Kristus- behov av att ha med tanke/ känsla handling i religiöst hänseende i vardagen- genuin omvändelse.

Gör om gör rätt! För trovärdighet  i frågor som rör grundläggande mänskliga rättigheter, religionsfrihet och tilltro till svenskt rättsväsende!

Medlem och församlingspedagog (fd) Kalix församling Sv kyrkan
Kim Brynte Detta är helt sanslöst. En av församlingens medlemmar befinner sig i Kabul just nu – livrädd. Pastor Immanuelskyrkan
Kjell Söderblom Har två afghanska killar nära oss som fått avslag. Båda med en tydlig och trovärdig process av att bli kristna. Den ene killen får nu stanna pga gymnasielagen, men den andre omfattas inte av den, och honom kämpar vi för nu i dagarna. Han fick precis nu ett slutligt avslag från Mig. Att Migrationsverket inte skickar tillbaka konvertiter är en ENORM lögn. Oerhört frustrerande! Pastor och föreståndare Söderhöjdskyrkan, Stockholm
Kristina Karlsson Vi har en familj som nyss fått avslag för att de inte bedömdes vara genuint kristna.  Jag tvivlar inte på deras överlåtelse, de har varit en del av vår församling i flera år, och visa att deras tro är på allvar. Styrelsemedlem Rörviks Frikyrka
Kristina Norlén Vet flera där MV inte anser deras tro äkta o genuin. Trots intyg. Styrelseledamot. Pingst (Filadelfia), Sollefteå
Kristina Tosteberg Jag känner många (från framför allt Afghanistan och Iran) som fått avslag av Migrationsverket i någon eller alla instanser trots att de konverterat. Flera har utvisats. De har sagts inte varit genuina i sin tro trots egna vittnesbörd, församlingsmedlemmars intygande, inlagor i verställighetshinder osv och prästers/pastorers intyg och tom vittnesmål i migrationsdomstolen.

Att man inte ens beaktar experter på tron är otroligt – kyrkliga företrädare med åratals studier, med ännu fler år av erfarenhet av möten med människor och som ”kan trons område” så väl det är möjligt och därmed är väl kapabel att kunna ställa de rätta frågorna som visar på huruvida tron är genuin eller fejk. De människor jag tänker på har dessutom varit med i kyrkans gemenskap under en längre tid då det tydligt märks vad som finns under ytan.

Diakon Gudmundrå (numer del av Kramfors pastorat)
Lars Gunther Känner till ett par fall lokalt. Bl.a. ett där MV inte tagit hänsyn alls till att konvertiten är analfabet med grava inlärningsproblem och därför utvecklat andra strategier för kunskapsinhämtning. Pastor Hestra Missionsförsamling
Lars Svensson Några av mina mest hängivna församlingsmedlemmar (5st) är utvisningshotade (överklagan gjord)  på grund av migrationsverket inte anser att deras konversion är trovärdig – utifrån det liv jag ser att det lever mitt upp i deras kamp anser jag att de är snarare förebilder för många andra i församlingen gällande i att leva ut sin tro och vad det innebär att vara en kristen. Pastor Smyrnakyrkan Gårdsten (Gbg)
Lars-Åke Wennstig Jag har många asylsökande som konverterat och blivit döpta i Bollstakyrkan. Flera av dom har fått utvisningsbeslut grundat på att deras konvertering och kristna tro inte varit genuin och äkta i deras bedömning. Detta trots att jag intygat och bekräftat deras hängivenhet och omvändelse till Jesus som absolut trovärdig och både synbar och hörbar. Pastor Filadelfiaförsamlingen Bollstabruk
Lena Berg Jag känner flera ensamkommande från Afghanistan som fått avslag fast de verkligen har en tro på Jesus. Volontär i språkcafeet Jönköping Pingst
Lina Skoghäll Jag instämmer med skrivelsen. Pastor Bottnaryd/Ryds Alliansförsamling
Linalie Newman Har själv varit med i rätten och hört kunskapsfrågorna som kändes orimliga. Konvertiten svarade ändå under omständigheterna bra. Han kunde förklara nattvarden och berätta om en bibelprrson som betydde mycket för honom. Han beskrev hur han arbetar med att förlåta sin pappas mördare, eftersom han vill följa Jesus. Han beskrev framför allt hur mycket gemenskapen i församlingen betydde, att han fått en ny familj.  En oenig rätt bedömde ändå min vän som icke konvertit och gav avslag. Han har nu fått uppehållstillstånd via gymnasielagen. Missionsdirektor Evangeliska frikyrkan
Linda Alexandersson Jag har minst två medlemmar som svarat rätt på alla kunskapsfrågorna och på ett bra sätt redogjort för sin väg till tro och fått avslag för att de inte “berättat tillräckligt ingående”. Jag har också en som fått avslag trots att han översatt kristen litteratur till persiska och står som översättare i en kristen bok som tryckts på ett etablerat svenskt förlag och sålts i mellan 500-1000 exemplar. Pastor Equmeniakyrkan Arvika
Linnea Sandgren Jag kan intyga att en konvertit med genuin, kristen tro har fått avslag på sin asylansökan. Frivillig ungdomsledare Östermalmskyrkan
Lisbeth Stigemyr Vi har två medlemmar (en av dem döpt hos oss och en i Svenska kyrkan på plats han kom till först här i Sverige) som vi lärt känna under ett par års tid och som vi är övertygade har en genuin tro och som redan betalat ett högt pris för den i relation till sin släkt i länder de kommer från (Afghanistan och Iran). Åtminstone den ena personen har släkten helt tagit avstånd och vill inte ha någon kontakt med honom. Båda är mycket aktiva i vår församling. En av dem som ledare. Han talar nästan perfekt svenska och hjälper till att vägleda andra till kristen tro. Båda lägger ut bilder på sociala medier som visar deras tro och delaktighet i församlingen. Båda har av Migrationsverket fått veta att deras tro inte bedöms som genuin och därför ska de utvisas. Det är så upprörande! pastor/församlingsföreståndare Hjortensbergskyrkan, Nyköping
Lise-Lotte Thorstensson En 21-årig Afgansk kille som blev frälst o döpt hösten 2016 i församl. Misshandlades på ett boende av landsmän, då han konverterat. Hans familj i hemlandet vill inte ha mer kontakt, sedan de fått veta att han blivit kristen. Han kom på alla saml i församl.när han bodde i vårt område. Flyttat några mil bort och går till annan kyrka, men återkommer med jämna mellanrum till oss. Fått flera avslag, trots flera intyg fr församl. Nu 7/2 väntar domstol (sista chans) i Malmö –  muntligt förhör.

Min man, pastor, tillåts inte vittna av Migrationsdomstolen.

Killen är analfabet och  har inlärningsproblem. Han  har verkligen tagit emot Jesus och blivit äkta kristen. Tackar också Jesus att han blivit helad från Tbc!

Vad händer honom om han skickas tillbaka till Afganistan ??????????Kristen och utfryst av familjen………

Husgruppsledare/ Pastorsfru FRIKYRKAN-för alla folk, Målilla, Småland
Lukas Gniste Helt klart minst tre personer som jag tänker på på rak arm. Pastor Pingstförsamlingen Västerås
Lydia Dackerud Den kristna tron är en relation mellan Gud och en själv, det ska inte kunna tas ifrån någon som inte klarar av att svara på frågor. Det är en människas liv vi pratar om! Missionsansvarig & husförsamlingsledare Församlingen Mötesplatsen
Lydia Ekvall Vi har haft många nysvenskar i vår församling, av vilka flera är/har varit muslimer. De kommer till oss för att ha en plats för tillbedjan. Flera har under tiden de kommit till oss konverterat till kristendom.

Nästan alla är omplacerade idag och jag vet inte vad som har hänt med alla sedan de flyttat (vi har upprättat kontakt mellan nysvenskarna och annan församling på den nya platsen för att hjälpa med tillgång till sammanhang gemenskap). En kvinna vars öde jag däremot är uppdaterad på är en kvinnlig konvertit från Afghanistan (gick främst till Bodafors kyrka). När nyheten om hennes konvertering spred sig inom familjen så rasade hoten in. Hon har dessutom barn att ansvara för och att skydda. Hon gick igenom många möten på migrationsverket och kyrkan gjorde vad de kunde för att hjälpa henne, men i slutänden blev hon ändå utvisad. Jag minns när vi satt kring ett fikabord – ett grupp från både emåkyrkan och från svenska kyrkan – och kvinnan hade nyss fått slutbeskedet. Vi var mitt upp i barnteater och påskfirande, men hon satt bara och växlade mellan att gråta och vara katatonisk under fikat. Mitt under alla festligheter så satt vi där alla i ett oros-moln i fruktan för hennes liv.

Ledare i ungdomsaktiviteter, lovsångsledare Bodafors frikyrkoförsamling, Emåkyrkan
Lydia Åkerlund Jag känner några afghaner som fått avslag som är kristna och som är aktiv i kyrkan. Min kille och hans pappa är döpt i pingstkyrkan och är kristna och konverterat från Islam men har fått avslag. Nu behöver vi kämpa för dessa! Ledare i barn och ungdomsarbete Elimkyrkan Örnsköldsvik
Mackan Andersson Migrationsverket ljuger, uppenbart, här. Kapten Frälsningsarmén
Magnus Björk En hel familj från Iran,  alla genuint troende och engagerade i församlingen, har ofattbart fått avslag. Församlingsledare Pingstkyrkan Mölnlycke
Magnus Edforss Just nu är det sex av våra medlemmar som har fått avslag och inte bedöms som kristna. Personer som jag vet har mött Jesus, har en kristen tro och lever ut den. Pastor Mariestads Pingstförsamling
Magnus Fransson Jag känner flera afghaner  i min församling som fått avslag  på asylansökan som är genuint kristna, Pastor föreståndare Pingstförsamlingen i Falkenberg
Magnus Östberg Att va kristen är en relation byggd på just relation och den egna upplevelsen samt erfarenheten sv den samma, inte teoretisk kunskap av fakta. Pastor Centrumkyrkan i Sala
Maja Folkesson Öppna era ögon! Konvertiter visas ut. Ungdomsledare Centrumkyrkan Sundbyberg
Maria Carlsson Helt fel att utvisa människor till Afghanistan.

Gällande konvertiter så har jag felera jag känner med avslagsbeslut. Tron ansågs inte genuin, fast den är verkligen det.

Skolkurator, frivillg arbetare genom kyrkan för ensamkommande Allhelgona
Maria Flodin Jag läser avslag på grund av vad migrationsverket anser vara ”icke genuin kristen tro” nästan varje vecka. Jag personligen vet att den förtvivlade människan framför mig är så genuint kristen man kan bli. Pastor Timrå Filadelfia
Maria Gustafsson Tro kan inte mätas.

Tro handlar om relation, 

till Gud,

till allt i skapelsen inkl. människan.  och till sig själv.

Tro handlar inte om kunskap, det är inte heller en åsikt.

ett “korsförhör” ska inte leda till utvisng.

Låt människan i stället  berätta om hur hen  utövar sin tro i Gudstänstfirande, församlingsgemenskap högtider bibelläsning och bön.

komminister Västbo Sankt Sigfrid
Maria Linder Abbas Alavi har fått sitt sista avslag på asylansökan trots att han konverterat till kristendom, är döpt, församlingsmedlem, leder nattvard och är mycket engagerad i stora delar av församlingens verksamhet. Hans utredning har verkligen misskötts, nämndemän har sovit under förhandlingarna och han har inte blivit lyssnad till. Vi är dessutom flera som muntligt och skriftligt intygat hans kristna tro, vilket vi aldrig skulle göra om vi tvekade på den. Pastor med ungdomsansvar Linköpings Missionsförsamling
Maria Nyman Jag känner personer som fått avslag på sin asylansönan trots genuin kristen tro! Äldste Pingstkyrkan Linköping
Maria Sverke Var med på migratonsdomstolen när personen skulle frågas ut om sin konvertering.

Han blev inte trodd trots att han beskrev det mycket bra, blivit döpt av mig, är en flitig kyrkobesökare och mycket lycklig över sin tro på Jesus som bla hjälpt honom att förlåta de som gjort honom mycket illa tidigare i livet.

Till saken hör också att en av nämndemännen under slutpläderingen tog upp sin mobil och satt och scrollade så att domaren fick be henne stoppa ner mobilen. Det var bedrövligt oproffsigt gjort och otroligt pinsamt.

komminister österåker östra ryd
Marianne Andre’as Jag har på nära håll följt en ung afghansk tonåring som kommit till personlig tro och låtit döpa sig i Flatåsförsamlingen i Göteborg . Han bor hos min syster som är engagerad i den församlingen och verksam inom nätverket Agape.

Mahdi har låtit tatuera ett vackert kors i nacken och han döljer inte sin tro. MV bedömer att hans omvändelse är icke-genuin!

Pastor i Turistkyrkan, Puerto de la Cruz, Teneriffa Smyrnaförsamlingen, Göteborg
Marianne Enoksson Jag känner oro för alla som riskerar att utvisas och jag tycker inte att Migrationsverkets bedömningar är seriösa. Pastor Equmeniakyrkan Götene
Marie Grangården Präst Spånga-Kista församling
Marie Granholm Jag vet flera. Pastor Sollefteå
Mark Beckenham Under de senaste 8 år som jag arbetat med bland annat människor från Iran och Afghanistan så är det flera personer som jag känt och som blivit kristna och som jag anser tagit sin kristna tro på allvar som fått avslag. Pastor Smyrnakyrkan Göteborg
Markus Frid Finns många i vår församling som har fått uthärda avslag med smärta och som har en minst lika brinnande relation till Jesus som jag själv har. Församlingsledare Pingst Jönköping
Markus Klefbeck Jag känner åtminstone till två fall: Det ensa rör en konvertit från Iran (boende i Hässleby-Kråkshults församling) och det andra rör en hel familj från Irak (boende i Ingatorp-Bellö församling). församlingsherde (präst) Hässleby-Kråkshult & Ingatorp-Bellö
Markus Leandersson Jag har döpt tre unga män från Afganistan. De genomgick ett års undervisning i kristen tro och hade kontinuerliga samtal med mig under tiden. De är en självklar del av vår församling och deltar i både söndagsgudstjänster och vardagsaktiviteter.  De stär modigt upp för sin kristna tro bland vänner, ber och läser dagligen bibeln,  bär kors och är uppriktiga i sin bekännelse.  Vad mer kan de göra?

Alla tre har fått avslag och blir inte trodda. Skandal!

Präst i Svenska kyrkan Falkenbergs församling
Martin Carlsson Horribla uttalanden från MV om nåt de uppenbarligen inte har koll på Vice ordförande Kingdom House Örebro
Martin Skåring Migrationsverket har en påtaglig bristande kompetens i att avgöra vem som är genuint kristen.

Att utvisa en konvertit för att denne inte ”har något behov” av att (under dödshot) ”manifestera sin tro” i världens mest konvertitfientliga land (Afghanistan) är ovärdigt och rent cyniskt.

Kyrkoherde Kyrkhults församling
Martina Curenstam Flera ungdomar i Smålandsstenar och Gislaveds kommun som konverterat har fått avslag. Församlingarna  möter dessa ungdomar regelbundet i gudstjänster, bönestunder där andra kristna är engagerade! Kyrkorna har tagit ett gemensamt ansvar för att utbilda och vägleda dem efter deras beslut att konvertera! #rätttilltro Vice Församlingsföreståndare Equmeniakyrkan Smålandsstenar
Mattias Gustafsson Pastor/föreståndare Klockargårdskyrkan, Malmbäck
Micael Grenholm Min vän H är varmt troende kristen men misstroddes av Migrationsverket och var tvungen att gömma sig för att inte utvisas till Afghanistan. Det var en ren terror att följa hans öde. Pastor Uppsala Mosaik
Mikael Hallenius Jag känner och har följt konveriter som fått avslag på asylsökan trots att de har en genuin kristen tro. Pastor Församlingen Mötesplatsen
Mikael Pålsson Det är helt otroligt att migrationsverket tror att de kan sätta sig själva i Guds ställe avgöra vem som är kristen.

Kristen är den som är döpt i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Punkt.

Präst Farsta församllng
Mikael Severinsson Jag känner till 3-4 personer som finns med i våra samlingar som fått avslag. De har en genuin tro som de både visar och praktiserar öppet. En av dem har blivit tagen i förvar. Ledare för församlingens internationella arbete i Karlskrona Pingstförsamlingen, Karlskrona
Mirjam Tågerud En mycket god vän till mig som jag bott i kollektiv tillsammans med i 1,5 år har fått avslag på sin ansökan. Han har varit med och lett andra människor till tro. Vi har som sagt bott tillsammans, bett tillsamman, andra konvertiter som är vänner till honom har varit hemma hos oss och han är engagerad i församlingen och har varit det sen innan han flyttade in i vårt kollektiv. Han är kristen! Integrationsutskottet Missionskyrkan i Nässjö
Niklas Lorentzon Jag har flera hängivna personer i min församling som mv inte tror på. Pastor Nya Centrumkyrkan, Höör (pingst)
Olivia Liebgott Vi har flertalet konvertiter i vår församling som samtliga lämnat islam för att istället bli kristna. De är döpta, medlemmar och aktiva i vår församling. Min fullständiga övertygelse är att de har en genuin kristen tro. Pastor och föreståndare Hällestad Friförsamling
Oscar Thörn Har själv vittnat om det i Migrationsdomstolen. Församlingsledare Kingdom House i Örebro
Peder Claesson Två personer som jag själv haft såväl djupa och ingående samtal med och andlig gemenskap i bön och som valt att döpa sig och gå med i vår församling.  Jag har själv skrivit intyg om deras kristna tro vilka  varit underlag i beslutsprocessen. Trots detta fick dessa konvertiter avslag. Föreståndare Elimförsamlingen i Säter
Peder Eriksson Ordf. Missionsrådet Filadelfia Örebro
Peder Wendefors Jag har vittnat i migrationsdomstolen 2 gånger för samme man som sedan utvisades till Afghanistan.

Ingen i församlingen tvivlade ett ögonblick på Bashirs uppriktiga konvertering.

Pastor Ambjörnarp Alliansförsamling
Peter Andreasson En kille som bott hos mig sedan april 2015 konverterade i Jan 2017 och fick avslag i migrationsverkets beslut juni 2017 och sedan i migrationsdomstolens beslut okt 2017. Vi överklagade t migrationsöverdomstolen som i februari 2018 beviljade ny prövning och efter nytt besök hos migrationsdomstolen i maj 18 beviljades han TUT i juni 18, ngt vi anser vara ett mirakel. Kyrkoherde Aneby församling
Peter Haraldsson Vi har ett flertal fall i vår gemenskap där konvertit utvisats eller har beslut om utvisning efter tre instanser. Den ena anledningen från Migrationsverket bisarrare än den andra. Ordförande Strängnäsbygdens Pingstkyrka
Peter Lindroos Jag har 2 konvertiter från Iran som fått avslag hos MV och två konvertiter från Afghanistan som fått samma avslag av MV.  De två Iranierna började en vandring mot kristen tro redan i Iran.  Afghanerna hittade kristen tro i Sverige. Alla har döpts innan den ordentliga intervjun med MV och haft kristen tro som ett av sina assylskäl. Alla har läst bibeln med mig varje vecka 4-6 månader innan dop. Alla av dem är mycket aktiva i vår församling sedan 1,5-2,5 år tillbaka. Ingen har ännu nått fram till MD (Migrationsdomstolen). Jag har intygad att jag och församlingen är övertygade om deras genuinitet. Jag har dessutom ytterligare  5 afghaner som blivit kristna efter första avslaget från MV, men som angett kristen tro som nytt skäl efter första, andra avslaget. Jag förstår att de är svårare att hantera för MV, men jag är övertygad om dessa personers  genuinitet när det gäller kristen tro. Föreståndare och pastor Equmeniakyrkan Alingsås
Peter Persman Hur kan Migrationsverket ens försöka förneka att det sker? Antingen ljuger de eller så har de en annan bedömning av hur någon är kristen än vad jag och åtskilliga kristna ledare från olika samfund  med samma erfarenhet har. Kyrkoherde Själevad
Poya Shahsavari Otroligt hemskt, när dessa lever för Jesus, när deras liv förvandlas, så döms de åt döden, men inte av en tyrannisk regim, utan av migrationsverket. Pastor/Äldste HouseChurch Örnsköldsvik
Pär Månsson Pastor Norrabergskyrkan Askersund
Rebecka Ros Akbar har varit med på flera läger och samlingar med oss i kyrkan och är tydligt konverterad. Ungdomsledare Equmeniakyrkan Götene
Rebecka Wiberg Det är inte bara en konvertit jag mött som fått avslag på sin ansökan utan många. Pastor Immanuelskyrkan Örebro
Rigmor Parsmo Jag känner sex konvertiter, varma och aktiva, kristna, varav fem fått avslag och en fått uppehållstillstånd. Församlingsmedlem, körmedlem Ryttargårdskyrkan
Robin Larsson Vittnar om Josef, som nämns i artikeln, är en sann konvertit! Volontär Ungdomsledare Furuhöjdskyrkan
Roger Hellmark Sverige borde respektera omvändelser,  och inte  bedöma efter alltför högt ställda teoretiska  kunskapskrav. Att vara kristen är att söka följa Jesus, dvs leva som han lär oss.  Man lever ut sin tro, inte  klarar kunskapstester. Församlingsledare – äldste Korskyrkan, Götene
Roksana Schnittger Av hänsyn till våra medlemmar som fått avslag vill jag inte skriva in namn. Dessutom är de för många för att kunna räkna. Och många beslut får vi inte någon ordning på. Tidigare medarbetare på Migverket, jobbade som beslutsfattare (medlem i vår kyrka numera) som läst igenom många beslut är lika konfunderad.

Skickar även med länk:

https://www.varldenidag.se/nyheter/deras-tro-godkanns-inte-av-migrationsverket/reprko!S04sMUEv5uY5W7eDgBnzMQ/

Migrationsverket har gett avslag på grundarna av Tarannom TV för att deras tro inte är gebuin, persisk kristen tv kanal med undervisning baserad i Sthlm, men ger uppehållstillstånd till de som medverkat i deras program.

Ger avslag till vår lovsångsledare och skapare av Parastesh (lovsång) grupp, som dessutom nyligen även mottog Roland Utbult hederspris 2018. Men ger uppehållstillstånd till medlemmar i lovsångsgruppen.

Som sagt, vi får ingen ordning på det hela. Som ett lotteri. Herren vare med er och ert arbete. Gud välsigne er!

Ordförande EFS S:ta Clara Persiska Missionsförening
Roland Oscarsson Jag har sällan mött en konvertit med så djup övertygelse och överlåtelse som B. Få svenska kristna skulle kunna avge ett så tydligt vittnesbörd som han. En skam att han fått avslag och nu är hans ärende hos polisen!! fd pastor Skillingaryd Missionsförsamling
Samuel Lewinson . Pastor Pingst Örebro
Samuel Svensson Jag skriver på för att Migrationsverket behöver förstå att de rutiner som de har just nu inte fungerar för att göra en rätt bedömning angående konvertiters tro och säkerhet. Medlem och före detta pastor Pingstförsamlingen Olofström
Sandra Gustavsson Jag kan intyga att en konvertit med genuin kristen tro har fått avslag på sin asylansökan. Diakon Lenhovda-Herråkra
Sara Möller Vi har två pågående ärenden nu i församlingen där de fått avslag trots uppenbar konvertering till kristen tro. Vice församlingsföreståndare Equmeniakyrkan Brunnen
Sara Wiberg Jag känner en kvinna i vår församling och flertalet andra från andra kyrkor som fått avslag pga att deras konversion inte blivit trodd. Pastor Tjugofyra7-kyrkan, Hammarstrand
Simon Djerf Jag vet många genuina kristna som har fått alla nej de kan få och kämpar med verkställighetshinder och jag känner och har kontakt med genuina kristna som har utvisats till Afghanistan. En tvingades snabbt fly igen för att överleva. Alla tog avstånd från honom. Tidigare styrelsemedlem, ledare av Bibelstudier Åre Lighthouse
Sofia Wastesson Utvisningar av konvertiter grundar sig främst i vem som har makt och vem som inte har det, i stället för kunskap och personliga erfarenheter.

Jag är sedan tidigare doktor i språkvetenskap. Lyssna på individen som har funnit en tro utifrån dennes verbala förutsättningar! Konvertiten kanske inte ens tidigare gått i skolan. Att beskriva sin tro går inte alltid att göra i konkreta och dynamiska termer, det vill säga som förklarar vad som har hänt och förändrats i personens verklighet, utan snarare med hjälp av metaforer och abstraktioner. Detta är inte lätt.

Dessutom: låt personen berätta på ett sätt som gör hen till den centrala aktören i sin egen omvändelseprocess. Inte genom frågor om sådant som konvertiten bara indirekt kan tänkas ha en uppfattning om, och definitivt inte genom att låta MV ”betrakta” denna process och ta över som aktör i ett beslut som har fattats av konvertiten.

Tidigare kårledare (pastor) 2010-2018 Frälsningsarmén Finspång
Stefan Beimark Jag känner åtminstone ett 20-tal konvertiter som jag är genuint övertygad har en personlig tro men som Migrationsverket inte tror på. Pastor Pingst Övik
Stefan Johansson Flera av våra vänner från Afganistan som troget  deltagit i vår verksamhet har en genuin kristen tro idag. Deras familj tar avstånd från dem o vägrar ha kontakt pga deras kristna tro. Sett deras förtvivlan o desperation när de fått avslag o inte blir trodd på Församlingsledare/äldste Pingst Härnösand
Stefan Norberg En familj som vi känt och följt i två år, döptes för nästan två år sedan, har fått avslag i både Migrationsverket och Migrationsdomstolen. Advokaten i domstolen tyckte att de var de klaraste konvertiter som han haft och som svarade mycket bra på alla frågor. Vi driver fallet vidare till Migrationsöverdomstolen och vi kommer aldrig ge upp. I så fall kan de utvisa mig också. Bibelstudieledare, tidigare pastor Rörviks Frikyrkoförsamling
Stefan Sundbäck I mitt arbete har jag mött MÅNGA genuina konvertiter, som av Migrationsverket fått avslag på sin asylansökan:

” – Din tro är inte genuin!”, heter det.

Och detta skall bedömas av en statlig myndighet. En statlig myndighet skall avgöra om jag är kristen eller inte.

Det är förföljelse av kristna konvertiter. Hur skall de kunna bevisa sin tro för tjänstemän, som inte vill tro dem?

Präst Svenska kyrkan Håbo pastorat
Stig Lennart Jonssom 28årig grabb fr. Bangladers. Politisk flykting.  Blev kristen i Skellefteå 1996. Utvisades tillbaka. Mördades av sina biologiska bröder därför att han var kristen. Präst Bureå Församling.
Stina Ardenfors Jag känner flera genuina konvertiter som fått avslag på asylansökan. Ungdomsledare Odensbacken
Sven-Gunnar Hultman Finns flera sådana personer i församlingen. Pastor Grindtorpskyrkan Täby
Therese Sidestam Har mött minst 2 killar som fått avslag trots sin berättelse kring sin nyfunna kristna tro och övertygelse. Har vittnat själv om hur det fått möta Jesus, har döpt sig och är aktivt med i en lokal församling. Missionsengagerad/diakon Elimkyrkan, Efk
Thomas Mustonen Flera av våra vänner har fått utvisningsbeslut trots att de är i själ och hjärta kristna. Ungdomsledare&predikant Bergskyrkan i Laxå
Tina Martinsson Jag kan intyga att en konvertit med genuin kristen tro har fått avslag Föreståndare Adelövs Pingstförsamling
Tobias hadin Har personligen sett flertalet fall där migrationsverket använder testliknande frågor för att avgöra konvertiters tro. Präst Angereds församling
Ulla Allansson Är man inte insatt i tron på Jesus som världens frälsare så kan man inte bedöma om en människa är kristen eller inte. Har man lämnat islam för att tro enligt Bibelns Gud. Då är man också medveten om konsekvenserna av sina handlingar. Orförande missionsrådet Pingsförsamlingen Vaggeryd
Ulrica Heidari Vi har tyvärr många exempel på genuina kristna som inte blir trodda av Migrationsverket och/ eller domstolen. Integrationssamordnare och kyrator Pingst Jönköping
Viola Fahlén Vi har just i detta nu en av våra medlemmar/vän på förvar i Falun. Trots att vi kämpande mycket för motsatsen. Men vi ger inte upp än! Barn-och ungdoms pastor Pingstförsamlingen Kristinehamn
Yvonne Kerygman Jag jobbar dagligen med personer som fått avslag på sin ansökan trots att de är genuint kristna, döpta och aktiva i församlingen. Vi är många som skrivit intyg och varit med i processer där vi häpnar över orättfärdiga beslut. Diakon S:ta Clara kyrka /Stockholms domkyrkoförsamling
Åsa Sjöberg Jag vet om flera konvertiter som skall utvisas trots att de är aktiva kyrkobesökare och också ideella medarbetare i församlingen. Diakon Svenska kyrkan